Eén van Nederlands mooiste vakantiegebieden ligt voor de kust van Noord-Holland: Texel. Niet voor niets is Texel het populairste Waddeneiland. Jaarlijks bezoeken meer dan 1 miljoen toeristen het eiland. Naast Nederlanders weten met name Duitsers het eiland goed te vinden.

Het belangrijkste motief om Texel te bezoeken zijn de ruimte en vrijheid, de mooie stranden en vele fietsmogelijkheden. Strandliefhebbers komen goed aan hun trekken op Texel. De ruime stranden trekken iedere zomer vele badgasten. Fietsliefhebbers kunnen op Texel hun hard ophalen: met maar liefst 140 kilometer aan fietspaden zijn er talloze fietsroutes op Texel te vinden.

Fietsverhuur Texel

Wie op vakantie gaat naar Texel kan natuurlijk zijn eigen fietsen meebrengen. De veerboot van Den Helder naar Texel beschikt over voldoende stallingsruimte om je fiets veilig neer te zetten. De kosten voor het meenemen van een fiets vallen ook erg mee: slechts €5 voor een retourtje. Het voordeel van je fiets meebrengen is dat je op je eigen vertrouwde fiets rondfietst.

Veel toeristen zien het gesleep met fietsen niet zitten. Je moet ze achterop de auto zetten of er om denken in de trein en op de boot. Om die reden stappen veel toeristen naar de fietsverhuur op Texel. Hier huur je gemakkelijk en snel een fiets, waardoor je binnen no-time onderweg bent.

Ontspannen fietsen op een elektrische fiets

Wanneer je een fiets gaat huren, overweeg dan eens een elektrische fiets. De fietsverhuur op Texel beschikt over moderne fietsen waarmee je zorgeloos het eiland rondfietst. Alle huurfietsen zijn goed onderhouden en in de meeste gevallen slechts enkele jaren oud. Iedere winter worden de oudste fietsen vervangen door hagelnieuwe exemplaren. De overige fietsen van Fietsverhuur Texel krijgen groot onderhoud in de wintermaanden. Zo ben je in de zomer verzekerd van een fiets die licht fietst en waarmee je zonder moeite de kilometers wegtrapt. Over onderhoud gesproken: mocht je onderweg een lekke band krijgen, dan is één telefoontje naar Fietsverhuur Texel voldoende. Binnen korte tijd wordt je defecte fiets gratis omgeruild voor een nieuwe. Zo kan je gelijk weer op weg, zonder kostbare tijd te verdoen. Wel zo handig!

De elektrische fietsen zijn voorzien van een krachtige accu. Hiermee fiets je gemakkelijk 80 kilometer. Blijf je langer dan één dag op het eiland? Bij meerdaagse huur krijg je van fietsverhuur Texel gratis een acculader mee. Hiermee kan je ’s avonds je accu weer opladen, zodat je de volgende dag vol nieuwe energie verder kunt fietsen op Texel!