Ben je toe aan vakantie, maar durf je een verre reis niet aan of zit dit er simpelweg niet in vanwege de geldende reisadviezen? Geen zorgen, want dicht bij huis kun je ook genieten van heerlijke vakanties! In dit blog nemen we je mee langs een aantal van de mooiste = bekende en onbekende – gebieden in Duitsland waar jij heerlijk van je vakantie kunt genieten. Naar welk gebied in Duitsland ga jij je vakantie boeken? 

Duitsland

Ons buurland is één van de grootste landen van Europa. Het land heeft een zeer divers landschap; je vindt er mooie kustgebieden, hooggebergten, lage vlaktes, bruisende steden en idyllische dorpjes. Vergeet ook niet de culinaire specialiteiten van de Duitsers, zoals bier, schnitzel, bratwurst en glühwein. Door de veelzijdigheid van het land kun je er zowel ‘s zomers als ‘s winters goed op vakantie. Wil je een vakantie met zon zee en strand? Dan kun je ‘s zomers het beste reizen naar de noordelijke delen van Duitsland. Ben je een liefhebber van sneeuw en/of wintersport? Bezoek dan zeker het centraal gelegen Winterberg of het zuidelijke Beieren. 

De deelstaat Beieren

Ga je op vakantie Duitsland? Dan is Beieren een absolute must see!  Dit is de grootste deelstaat van het land met een zeer divers landschap. In Beieren zijn er prachtige, verstrekkende bosgebieden, leuke dorpjes en bruisende stadjes. Je kunt uitkijken over mooie rivieren en opgaan in de gezellige en gemoedelijke cultuur. In ieder dorp van deze deelstaat vind je wel een Bierstube waar je even rustig kunt ontspannen na een lange fiets- of wandeltocht. Highlights van dit gebied zijn de hoofdstad München, maar ook het berggebied Berchtesgaden, Slot Neuschwanstein en natuurlijk de Zugspitze. Die laatste is de hoogste berg van Duitsland van bijna drieduizend meter hoog! 

Het Zwarte Woud

Dit gebied in het zuidwesten van Duitsland is een relatief populair toeristisch gebied. Hier ligt ook de historische stad Freiburg die absoluut het bezoeken waard is. Daarnaast kun je in het Zwarte Woud de watervallen nabij Triberg bezoeken of wandelen door de uitgestrekte bosgebieden. Een aanrader bij een bezoek aan het Zwarte Woud is het ontspannen in een van de thermale baden in het gebied. 

Het Eifelgebied

Tussen Trier en Bonn vind je een bijzonder divers gebied met prachtige heuvels, mooie bossen, leuke steden, gezellige dorpjes en prachtige natuurgebieden. Hier waren vroeger vulkanen actief. Ga je het Eifelgebied bezoeken? Bezoek dan de uitgedoofde vulkanen en de Maare. Maare zijn en aantal van de kraters in het gebied, welke gevuld zijn met water.