Wanneer je een echt bijzonder barbecue-feestje wilt geven heb je een Ofyr BBQ nodig. De Ofyr BBQ is eigenlijk een vuurschaal met daar omheen een brede metalen rand. Op deze rand kun je het eten bereiden. Of het nu gaat om vis, vlees of groenten, de rand werkt als een soort van grillplaat. De Ofyr BBQ is door de vuurschaal en de rand ook nog eens schitterend om te zien. Je ziet echt dat het hier een houtgestookte barbecue betreft. Door verschillende soorten hout en houtsnippers te gebruiken geef je het eten een bijzondere smaak. De Ofyr BBQ is ook nog eens gemakkelijker schoon te maken dan een reguliere barbecue.

De Ofyr BBQ biedt heel veel mogelijkheden

Je kunt deze barbecue namelijk gewoon gebruiken als vuurschaal voor meer sfeer in de tuin op een zwoele zomeravond. Maar ook in de winter is deze vuurschaal prima te gebruiken. Want wat denk je van marshmellows roosteren boven het vuur? De chocolademelk kun je op de rand bereiden en warm houden. Je kunt op de Ofyr BBQ heel goed écht barbecueën. Je bereidt op de brede rand de meest heerlijke gerechten. Doordat de rand zo breed is, heb je verschillende temperaturen. Van buiten naar binnen wordt de grillrand steeds heter.

De Ofyr BBQ is een pareltje in je tuin

Buiten dat deze barbecue een fijn gebruiksvoorwerp is, is het ook echt een aanwinst voor in je tuin. Je hebt er gewoon een kunstobject bij, ook als de barbecue niet gebruikt wordt. Kies je voor een eenvoudige sokkel onder de vuurschaal? Of ga je voor een complete buitenkeuken met houtopslag? De keuze is echt aan jou. De Ofyr BBQ is in ieder geval zeer de moeite van het bekijken waard.

Het schoonmaken van de Ofyr BBQ is gemakkelijk

Sta je bij een reguliere barbecue nog een aantal uren na het feestje te schrobben om de roosters weer schoon te krijgen? Dat hoeft niet bij de Ofyr BBQ. Reden nummer 1 is natuurlijk dat deze barbecue geen roosters heeft. Je smeert voor het eerste gebruik de rand goed in met olie. Na gebruik laat je de barbecue goed afkoelen en je laat alles zoals het is. Bij het volgende gebruik wordt de rand weer erg heet. Je kunt dan met een spatel heel gemakkelijk alle voedselresten van de vorige keer eraf te halen. Weer een nieuw laagje olie erop en je bent weer klaar voor een nieuw barbecue-feestje.